Открити уроци, демонстрации и презентации ще представят ученици от подготвителна група, начален, прогимназиален и гимназиален етап в Деня на отворените врати на Частно средно училище „Дружба“ на 11 май от 16.30 ч. до 18.30 ч. Събитието е предназначено за бъдещи ученици, техните родители и партньори на учебното заведение, за да се запознаят с възможностите, които предлага, постиженията на целия екип и материалната база.

Открит урок със своите третокласници ще представи Стефка Илиева, а Вяра Белорешка отваря класната стая за открито занимание с ученици от прогимназиален етап с интензивно изучаване на  английски език. Те ще покажат как се подготвят за изпитите на Кеймбридж, ниво Flyers. Училището е лицензиран център за подготовка и провеждане на изпити за сертификати на Кеймбридж. Чуждоезиковото обучение ще бъде представено и с постиженията по немски и испански език.

Гостите на инициативата ще могат да направят пътешествие из островите на знанието, за да се запознаят с подробности по основните учебни предметни области. А след това да разгледат щандовете на клубовете по интереси – работилници по роботика и компютърно моделиране, природни науки; творчески ателиета по изобразително изкуство, музика, танци и изпълнения на вокалната група в училището, както и на шахматния клуб. Две ученички от Украйна подготвят „Кът за Украйна – International students“.

Ученическият съвет на ЧСУ „Дружба“ ще разкаже за своите дейности и благотворителни каузи.

Тържествено ще бъде отбелязан и Денят на светите братя Кирил и Методий – 11 май – с проекти на ученици от прогимназиален етап.

„Всички представителни изяви посвещаваме на юбилея, който предстои – 20 години от създаването на Частно средно училище „Дружба“ в Пловдив“, каза директорът Илия Емилов.