Осмокласници имат нелеката задача да открият как да опазят планетата от приближаваща опасност – падащ метеорит. Те трябва да съхранят живота, водата, да опазят животинския и растителния свят.

Това е част от сценарий на проектно-базирано обучение, в който ученици от иновативните паралелки в СУ “Любен Каравелов” са въвлечени в часовете по български език, английски език, математика, информационни технологии, музика, биология, химия и физика.

Осмокласниците ще преминат през няколко етапа, докато успеят да предложат своите креативни идеи за спасение. В момента те са в период на изследване, в който проучват факти, търсят статии и данни за подобни събития в миналото и изхода от тях. В резултат от този етап, те ще предложат авторски статии с данни за приближаващия обект, както и плейлист от музикални произведения, които отразяват човешки емоции в такава ситуация.

Скоростта на тяло във вакуум, строеж на атом, разпознаване на истински новини, създаване на уеб сайт, изчисления на вероятности и траектория, писане на авторски статии на български и английски език, създаване на успокояваща мелодия са част от знанията, които иноваторите ще демонстрират в края на всеки един от етапите на проекта и в идеите, които ще представят в края на учебната година.

Целта на проекта е осмокласниците мотивирано да придобиват нови знания, да развиват умения и компетентности, да бъдат новатори, предприемачи, лидери – готови да градят бъдеще.

Тази учебна година СУ “Любен Каравелов” разширява своята иновация и така иновативните паралелки вече са  шест, от които една работи по модел 1:1. Всеки ученик от профил музика с разширено изучаване на информационни технологии в осми клас разполага със служебен Chromebook и работи с Google Workspace.

Освен на техническата обезпеченост и своите учители – ментори, които предварително планират всяка една от дейностите, учениците могат да разчитат на подкрепата от Паола – Мария Вълкова – ученичка от 7. клас, която това лято се завърна от Space Camp Turkey. След спечелена стипендия, седмокласничката се включи в обучения и работилници с младежи от цял свят в един от двата космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.