Иновативният форум бе организиран от Професионалната гимназия по електротехника и електроника

Как да използваме изкуствения интелект в образованието – презентации по темата представиха осмокласници от Професионалната гимназия по електротехника и електроника на форум, който училището организира днес в Дома на науката и техниката. Целта бе да се представят и отчетат резултатите от първата година на иновацията, реализирана в гимназията по проект „Изкуственият интелект като елемент от STEM“.

Учениците от иновативните паралелки на специалност „Приложно програмиране“ демонстрираха задълбочени теоретични познания в областта на интелигентните системи и усвояването на разнообразни практически умения, свързани с приложения на методи и техники на изкуствения интелект в широк кръг от направления на природните науки. Представени бяха STEM проектите „Система за анализ и управление на база данни за компютърни игри/ сериали“,  „Програма за ученици“, „Игра за познаване на столиците в Европа“. Дамският отбор по програмиране представи разработка на тема „AI -STEM: Растенията в Космоса спасяват Земята“.

Проф. Станимир Стоянов от Факултета по математика и информатика на ПУ ,,Паисий Хилендарски“ запозна присъстващите със съвременните аспекти на изкуствения интелект.

Денис Петков, представител на „Хъб Тракия“, изнесе лекция на тема „Киберсигурността като образователно и технологично предизвикателство“, а Таня Йорданова – представител на „Комерцбанк“, запозна присъстващите с възможностите за приложение на изкуствения интелект в банковия сектор.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.