Седем от случаите са на преподаватели в начален етап, сочат данните на областната управа

Осем нови учители са диагностицирани с коронавирус през изминалото денонощие, сочат данните на областната администрация.

Сред заболелите са двама учители от ОУ „Димитър Талев“. Единият е класният ръководител на 2 в клас и учител в занималня на 3 в и 3 д клас. Контактните деца са поставени под карантина.

Под карантина са и учениците от 4 б клас на ОУ  „В. Петлешков“, след като класният им ръководител е дал положителна проба.

Сред новите случаи е и праподавател по физическто възпитаие от СУ „Проф. Асен Златаров“ в Първомай, карантина не се налага.

Учител по физическо от ОУ „Отец Паисий“ в с. Тополово също е с установена коронавирусна инфекция, но не се налага карантина.

Заболял е и учител на 4 клас от ОУ „Христо Данов“ в Розино, наложена е карантина на контактните.

Положителен на КОВИД-19 е и учител в следобедните занимания на ОУ „Паисий Хилендарски“ в с. Цалапица. Последното му посещение на работното място е било на 20 ноември, затова карантина не се налага.

Сред новодиагностицираните е предучилищен педатот от детската градина в с. Стряма. Наложена е карантина на контактните деца и персонал.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.