Длъжността заместник-министър на образованието и науката напускат Ваня Стойнева, Генка Петрова-Ташкова и Мариета Георгиева, стана ясно днес. От стария екип на акад. Николай Денков поста си запазва единствено Мария Гайдарова – зам.-министър с ресор средно образование.

Сред новоназначените заместници на служебния министър Сашо Пенов е Надя Младенова. От 2017 г. досега е заемала длъжността началник на кабинета на вицепрезидента на Републиката. От 2014 г. до 2017 г. е била началник на кабинета на Илияна Йотова – депутат в Европейския парламент. От 2013 до 2014 г. е началник на кабинета на министъра на образованието и науката. Притежава експертиза в сферата на европейските въпроси. По образование е историк, завършила е СУ „Св. Климент Охридски“.

За заместник-министър на образованието и науката е назначена също Албена Чавдарова. Тя е дългогодишен университетски преподавател, като от 2008 г. е професор по „История на педагогиката и българското образование към Факултета по педагогика в “СУ „Св. Кл. Охридски“. В периода 2011 г. – 2015 г. е била зам.-ректор на СУ по информационни дейности, академичен състав и администрация. Доктор е на педагогическите науки, има също така защитена дисертация за образователно-квалификационна степен доктор към Лайпцигския университет. Член е на Съюза на учените в България.