Балетни изпълнения, хип-хоп, народна и поп музика оживяват къща „Хиндлиян“

Актьорът и певец Орлин Павлов идва под тепетата, за да подкрепи финалната изява на артистичния проект „Мозайка на приятелството“ на 3 юни в къща „Хиндлиян“. Инициативата е на група от художници, музиканти, поети и психолози, чиято цел е да стимулира и подкрепи естествения творчески потенциал, който притежава всеки човек още от най-ранна възраст.

„В арт ателиетата, които се провеждат всеки уикенд от октомври насам, деца от 8  до 18 години  работиха с известни творци от различни области на изкуството, преподаватели, медиатори и психолози. Успяхме да приобщим и деца със специални образователни потребности, които   твориха заедно с връстниците си. Публиката в „Хиндлиян“ ще види как дете с аутизъм свири на гъдулка, както и чудесните рисунки на момиче с увреден слух“, обяснява кураторът на проекта Жана Симеонова.

 Балетни изпълнения, хип-хоп, народна и поп музика оформят програмата на Детския фестивал на изкуствата, който ще започне в 11 часа на 3 юни.

 В събитието ще се включат 40 ученици от  арт ателиетата , както и техни приятели. Орлин Павлов, преподавателят по тамбура Владимир Владимиров и актрисата Ивана Папазова ще влязат в ролята на символично жури, което ще коментира изпълненията, а накрая ще парафира и грамотите за участие.

Проектът се реализира с финансовата помощ на Община Пловдив и е в подкрепа на Пловдив-Европейска столица на културата 2019.