Инициативата за насърчаване на детското четене „Разказвачът на приказки” стартира онлайн междучасие в ситуацията на извънредно положение, която стана причина за въвеждане на дистанционно обучение.

Инициативата обединява 100 съвременни български автори на детска литература. Те ще направят кратки видеа , които ще бъдат изпращани по имейл до всички училища в страната, които работят по проекта „Разказвачът на приказки”. А това са 250 учебни заведения в 11 областни града, сред които и Пловдив, и 150 детски градини. Училищата могат да качват видеата във Вайбър групите на класа или в друга форма на онлайн общуване с децата.

„Една от препоръките на МОН е децата да не бъдат претоварвани с допълнителни задачи, така че нашата инициатива ще бъде едно разнообразие за тях, почивка от натоварения сложен учебен ден, в която да чуят приказка от самите автори, разказ за творчеството им и пожелание към тях и учителите за здраве, търпение и нови срещи в класните стаи на живо”, коментира двигателят на инициативата Константин-Кирил Иванов.

През трите години от старта й досега тя е срещнала писателите с над 25 000 деца от подготвителна група в детската градина до класовете в прогимназията в общините Пловдив, Хисаря, Съединение, Стамболийски, Карлово, Сопот, Садово.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.