SAMSUNG CAMERA PICTURES

Трима пловдивски ученици ще се готвят за международния етап в Екатеринбург

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Отборът на Математическата гимназия под тепетата отвя конкуренцията на националното състезание „Турнир на младите физици” в Благоевград.

Отбор “Пловдив” се класира на първо място след селективните битки и на второ място с отбора на МГ “Баба Тонка” – Русе, след финалните битки. С общ резултат от 93.50 точки на селективните битки пловдивските физици заеха призовото място, оставяйки след себе си русенци и сборния отбор от Софийската Математическа и Националната природоматематическа гимназия. В крайното класиране обаче разделиха второто място с русенци, а първи се наредиха столичани. В отбора на ОМГ взеха участие Иван Димитров-11 а клас, Климентина Савова-10 а клас, Цветомира Памукчиева – 10 а клас, Джоро Иванов- 10 в клас и Радослав Димитров – 9 ж клас.

След тези изключително добри резултати на отбор “Пловдив” Иван Димитров получи покана за титулярния отбор на България за Международния турнир на младия физик. Климентина Савова и Джоро Иванов вече са в разширения отбор на страната  за Международния турнир на младия физик, който ще се проведе от 26 юни до 3 юли в Екатеринбург, Русия.

Ръководители на отбор “Пловдив” са Боряна Генева- преподавател по физика и астрономия в ОМГ и Георги Иванов- физик в ПУ “Паисий Хилендарски”.

 

6 КОМЕНТАРА

  1. Браво на отбора на Пловдив. Нека ни представят добре и на международния турнир в Единбург, Русия! Успех лъвове!

  2. Изключително! Поздравления! Сигурна съм, че пловдивският отбор е нямал равен на това състезание и е представил физични знания на най-високо ниво, печелейки именно най-важното – СЕЛЕКТИВНИТЕ БИТКИ! Много успех на нашата гордост в Единбург, вярвам, че ще защитят честта ни!

  3. Фактите са си факти! Пловдив винаги е бил център на умствената физика в страна, а тези деца са достойни представители. С Джоро и компания към върха!

  4. Пловдив винаги е бил люлка на много талантливи физици и математици!
    С тези свои знания, те до Америка ще стигнат и първенство ще постигнат!

  5. Българи-юнаци! Пловдив на върха! Евала, най-добрите сте! Гледайки Джоро, мога да кажа, че няма по-голям физик от него в България в момента!

Коментарите са затворени.