Именити състезатели, възпитаници на училището, идват за среща на поколенията. Тържественото честване ще бъде в панаира на 10 октомври

Олимпийски медалисти засадиха туи в двора на Спортното училище по повод 70-годишнината му. Сребърната медалистка от Москва’80  – баскетболистката Ангелина Михайлова, и носителката на бронз от олимпиадата в руската столица Магдалена Георгиева – една от най-успешните състезателки по академично гребане, се включиха днес в инициативата за юбилея. Със засаждане на японски вишни, бряст и туи бе отбелезана кръглата годишнина. Акцията бе подкрепена от стожера на българското плуване Ботко Трендафилов и от легендата на „Ботев” Петър Зехтински – директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” в община Пловдив.

Поредицата инициативи по повод юбилея започна в началото на седмицата с конкурс изложба „70 години – пътят на успеха”. Учениците пък се конкурираха кой ще направи най-оригинална презентация на спорта, който тренира. Задължителното условие беше да присъстват имената на заслужили възпитаници на Спортното училище. Първи се оказаха състезателите по борба и баскетбол, които спечелиха екскурзия до Старосел. На второ място се наредиха учениците, трениращи плуване и спортна стрелба. Тяхната награда е един ден в „Стая на загадките”. Огромна шоколадова торта ще си поделят момчетата и момичетата от спортовете джудо, кану-каяк и гребане, които се класираха на трето място.

Изложба за Спортните успехи на Пловдив и среща на поколенията, на която ще дойдат именити състезатели от близкото минало, са част от програмата за утрешния ден.

На 10 октомври от 16 часа в палата 7 на панаира ще бъде тържественото честване на юбилея.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.