Патронният празник ще бъде отбелязан и с представяне на книгата на олимпийския шампион по вдигане на тежести Асен Златев – „Пътят на скитника”

Олимпийски ден по повод патронния си празник организира Спортно училище „Васил Левски”. На 18 февруари ученици и учители ще проведат инициатива под мотото „Олимпизъм и хуманизъм“ с подкрепата на Българския олимпийски комитет и Националната спортна академия „Васил Левски“. Събитието ще се проведе в Музея на спортната слава, където ще бъдат наградени победителите от конкурса за есе „Олимпизмът за един мирен свят“ и „Ценостите на съвременния олимпизъм“. Тогава ще стана ясни и призьорите от надпреварата за рисунка на тема „Олимпизмът и моят спорт“.

В програмата на празника е включено представяне на книгата на олимпийския шампион по вдигане на тежести Асен Златев – „Пътят на скитника“.

Знанията на учениците за отделните спортове ще бъдат проверени във викторината „Олимпизъм и хуманизъм“, като най-активните ще получат награди.

На събитието са поканени Стоян Андонов – заместник-министър на младежта и спорта, Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, кметът Здравко Димитров, който е възпитаник на училището, както и олимпийски шампиони.

На 19 февруари, когато отбелязваме 147 години от обесването на Васил Левски, се предвижда тържествена церемония и поднасяне на венец пред паметника на Апостола в двора на училището.