Двама от младите спортни таланти на Пловдив за 2016 година влязоха и в традиционната класация на училището за най-добрите състезатели

sportisti

Олимпиец от Рио оглави класацията за десетте най-добри състезатели на Спортното училище. Ангел Кодинов от спортен клуб “Чипилски” и треньорът му Владимир Генов оглавиха топ 10 с 13-тото място на олимпийските игри и пето място на световно първенство.

Двама от младите спортни таланти на Пловдив за 20016 година, които бяха наградени на тържествена церемония през седмицата от кмета Иван Тотев, логично, се оказаха и в десетката на училището. Второто място в нея е отредено на щангиста Диян Пампорджиев от клуб “Марица” – бронзов медалист от европейско в категория 62 килограма. Негов треньор е Борислав Налбантов. Трета се нарежда детето чудо Лиляна Георгиева. Лекоатлетката на треньорката Радмила Станкович успя да постави национални рекорди на 800 и 5000 метра и да покрие норматив за световно първенство. На националния шампионат Лили се разписа със седем златни медала на 800, 1500 и 3000 метра кънтри крос. Завоюва и две първи места на балканско първенство.

Гергана Пампорджиева заема четвърта позиция с четвъртото си място от европейско по вдигане на тежести в категория 44 килограма. Неин треньор отново е Борислав Налбантов. Петото място в класацията е отредено на Джесика Иванова, която се нареди пета на европейското по вдигане на тежести – 75 килограма. Гребецът Никола Попов от СК “Хеброс” е шести с първо място от ДИШ. Негови треньори са Биляна Стоянова и Златко Караиванов. Трети състезател на Борислав Налбантов влезе в топ 10 и това е Мартин Тодоров – седми на европейско по вдигане на тежести в категория до 94 килограма. Осмото място от европейско първенство донесе и осма позиция в класацията на Атанас Хорозов – кану-каяк. Състезателят на СКК “Чепилски” е първи и в селекцията на федерацията на 1000 и 2000 метра.

Девето място на европейско и девето в класирането заема гребецът Антон Тюфекчиев с треньор Биляна Стоянова. Две са десетите места и те са за Ангел Спасов – трето място хвърляне на копие от балкански игри. Състезателят на клуб “Тракия” има и национален рекорд в хвърлянията. Борецът Филип Радев е със 17 място от световно първенство – категория 85 килограма, и 22 място от европейско. Треньор на състезателя на “Локомотив” е Даниел Симеонов.