380683

Сумата от 338 лева бе събрана на днешната благотворителна олимпиада”Помагам със знания и талант”, която се проведе в СОУ “Константин Величков”. Над 160 деца от район “Южен” и съседни на Пловдив села се включиха н инициативата под патронажа на кмета Валентин Василев. Всеки от участниците трябваше да заплати по 2 лева за участие в състезанията, които ще отидат за закупуването на хранителни продукти за дом “Мария Луиза”, обяви  Румяна Стамболийска от Училищното настоятелство.

 Децата от 2 до 4 клас решаваха комбиниран тест с логически задачи, а за 5, 6 и 7 клас имаше организирани състезания по български, английски и математика. Тест по английски избраха да решават и много деца от 3 и 4 клас. Писмените работи ще бъдат проверени до 1 април, а резултатите в точки – качени в сайта на училището. Най-добрите ще получат грамоти, подписани от кмета Василев. Награди ще има и за най-малките участници в олимпиадата – 16 деца от подготвителните групи на забавачките, които рисуваха по зададена тема.

“При нас учат, както ученици от домовете за деца, лишени от родителски грижи, така и от Кризисния център, затова решихме да организираме подобна инициатива. Идеята е да възпитаме съпричастност и благотворителност. Учителите също даряват труда си и няма да получат възнаграждение за организацията и проверката на тестовете”, обясни директорът на училището Ели Атанасова.