Приказният мюзикъл оживява в първия ден на декември на сцената на Опера Пловдив
Snowwhite

Класическата приказка от Братя Грим за Снежанка и седемте джуджета оживява в Опера Пловдив преди Коледа. Премиерата на мюзикъла за деца по класическата история за принцесата, злата мащеха и седемте малки горски човечета ще е на 1 декември от 18 часа.

В мюзикъла на Атанас Косев говорещото огледало е пеещо, горските животни и цветя танцуват, а финалът, естествено, е щастлив.  За да сътвори вълшебния свят от приказките, режисьорът Георги Динев е заложил на 3D мапинга на Полина Герасимова. Художник на декора и костюмите е Гергана Мантърлиева, завършила „Сценография” в АМТИИ. Танците на приказните герои се поставят от хореографа Йордан Кръстев.

Вълшебната история в мюзикъла се разказва от солистите, хора и оркестъра на Опера Пловдив с диригент Константин Добройков.  Специално за премиерата ролята на Царицата ще се изпълни от звездата на Музикалния театър – Марияна Арсенова.  Спекаткълът, който е подходящ за деца от 4 до 12 години, е една от малкото коледни изненади за най-малките с живо изпълнение на оркестър.

“За децата трябва да има специален репертоар, който да ги потопи в красивия свят на приказното, на доброто и любовта. Това е начин за изграждане и възпитание на ценности, а и на бъдещи зрители. Отношението им към изкуството се възпитава от най-ранна детска възраст”, споделя композиторът Атанас Косев.

През декември „Снежанка и седемте джуджета” ще се играе и в почивните празнични дни – 23 и 30 декември от 11 часа.