Зам.-министър Таня Михайлова връчи сертификат от Световната организация на учебните предприятия на главния директор Иван Соколов

Международен панаир Пловдив бе обявен за почетен партньор на образованието и получи сертификат за престижната титла от Световната организация на учебните предприятия EUROPEN-PEN International. Отличието е признание за активното участие на Панаира в Международната седмица на учебните предприятия  в България.

EUROPEN-PEN International организира състезанието за млади мениджъри Global Enterprise Challenge, което гостува за първи път у нас през април миналата година. Над 90 ученици от шест държави решаваха бизнес казуси в Международен панаир Пловдив.

Надпреварата бе част от  21-ото издание на изложението на учебните предприятия „Млад предприемач“, известно и като  „ТФ фест“, което събра 125 тренировъчни фирми на гимназисти и студенти от България, Люксембург, Румъния, Сърбия и Черна гора. То  показва резултатите от интегрираното обучение по икономика, мениджмънт, бизнес администрация и чужд език. Изложението е одобрено от Европейската комисия и оценено като добра практика за подготовка по предприемачество, креативност и иновативност.  Организатор е Центърът на учебно-тренировъчните фирми към МОН.

Панаирът е дългогодишен домакин и партньор на проявата, а сертификатът на EUROPEN-PEN International е знак за признание  за неговия принос в развитието на изложението  „Млад предприемач“, изграждащо мост между училището и бизнеса. Грамотата бе връчена на главния директор на Панаира Иван Соколов от зам.-министъра на образованието Таня Михайлова на тържествена церемония в МОН.