Готови сме на протестни действия срещу този проект на общината, се казва в отворено писмо до местния парламент, кмета Здравко Димитров и медиите

Днес членове на обществените съвети на МГ и ОУ „Драган Манчов“ се срещат със зам.-кмета Стефан Стоянов

Общественият съвет на ОУ „Драган Манчов“ се обяви твърдо против намерението на Община Пловдив да пребазира училището в отворено писмо до местния парламент, кмета Здравко Димитров и медиите. Родители на ученици и жители от района на училището сме готови на протестни действия срещу този проект на местната власт, се казва в писмото.

В училището учат над 540 деца. Повечето от тях са малки ученици от 1. до 4. клас, предимно от квартала. „Какво ще стане с тях? По принуда ще търсим друго училище ли?“, питат в писмото недоволните.

Според тях разширяването на района и бурното строителство прави училището още по-необходимо.

„Сградата на училище „Драган Манчов“ на това място е строена преди 40 години точно за него. Нашите дядовци са участвали в строежа. Нашите деца и внуци са учили и учат тук“, заявяват членовете на Обществения съвет.

Те подкрепят искането на Обществения съвет на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ за нова модерна сграда и обявяват готовност за протестни действия!

„ОУ „Драган Манчов“ трябва да остане в нашия район, в своята сграда! То е нашето квартално училище!“, категорични са родителите.

Днес в 17.30 часа представители на обществените съвети на двете училища ще се срещнат със зам.-кмета по образование Стефан Стоянов, който е вносител на предложението.