ОбУ „Пенчо Славейков“ вдигна днес флага на екоучилище като част от Международната програма за въвеждане на интегрирана система за екологично управление на училищата. Програмата „Екоучилища“, която стартира у нас благодарение на Българско движение “Син флаг” през 1997 г., насърчава участието на учители и ученици в практически дейности, които водят до намаляване на вредното въздействие над околната среда и консумацията на вода и енергия. ОбУ „Пенчо Славейков“ е признато за еко, защото е изпълнило седемте стъпки от условията на програмата, сред които пестене на енергия, вода, озеленяване на тревните площи и разделно събиране на отпадъци.

Световната мрежа на екоучилищата включва 59 000 учебни заведения от 75 страни от цял свят.

Кметството на район “Източен” подкрепило еко инициативата, осигурявайки шишеяд за пластмасови бутилки. Днес районният кмет Емил Русинов, директорът Екатерина Делинова и децата тържествено издигнаха флага, заедно с Екокомитета на училището, в който влизат ученици, учители, родители, служители и партньори.

Церемонията съвпадна с празника по повод завършване на учебната година и Деня на отворените врати. Кметът и гостите разгледаха специализираните кабинети за обучение по специалностите “Шивачество”, “Производство на мебели” и “Шлосерство”, както и направените от учениците изделия.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.