Младежки център Пловдив спечели европроект за 2 млн. лева, отваря нови зали

Популяризиране на социалното предприемачество с цел намаляване на бедността. Върху това ще бъде фокусиран проектът на Младежки център Пловдив по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран с европейски средства в размер на 2 053 740 лева. Той ще се реализира за период от 36 месеца.

Проектът предвижда изнесени обучения в Асеновград, Карлово, Калофер, Сопот. Идеята е те да добият основни умения за това що е стопанска дейност, как се генерират приходи, да търсят устойчиви ресурси за изпълнение на обществено полезни дейности, които водят до подобряване качеството на живот. Предвидено е създаване на две нови зали за обучение, които ще се помещават в Кулата на Гребната база.

Съвместно с младежките центрове в Добрич, Стара Загора и Враца ще стартира програма за дигитална медийна грамотност.

Младежки център Пловдив има реализирани редица проекти: изграждане на образователна био градинка с малка амфитеатрална сцена, „Алея на олимпийската слава“ с визитките на 46  медалисти, извоювали 52 отличия за периода 1956 г. – 2004 г. Преди 2 години центърът бе удостоен със „Знак за качество“ на Съвета на Европа и стана част от международната мрежа на младежките центрове.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.