Преподавателите ще изпращат ежедневно преподадения материал, за да не не се допусне изоставане, каза директорът Веселина Карапеева

Обучение в облака организира Математическата гимназия за учениците от групата, която се върна вчера от Италия и бе поставена под 14-дневна карантина.

20 гимназисти от професионалните паралелки „Системно програмиране” и „Компютърна графика”, заедно с преподавателите Ваня Шипчанова и Хриси Плачкова, са изолирани в домовете си след двуседмичен стаж в Италия. Още при пристигането си снощи учениците и учителите са били незабавно прегледани и нито един не е имал висока температура или каквито и да било симптоми, свързани със заболяването. Но се налагат превантивни мерки, въпреки че не са били в опасния район в Италия, а в Сицилия. Децата са пътували от летището в София до Пловдив с организиран от училището транспорт.

Учениците са от 10, 11 и 12 клас и са били одобрени за участие по проекта „Нови хоризонти на професионална пригодност на IT специалиста към реалния трудов пазар”. Той стартира през юни миналата година и ще продължи до края на юни 2020 г. Поредният проект на гимназията по програма „Еразъм+” цели по-успешната реализация на учениците в сферата на IT сектора в България и ЕС. Гимназията е акредитирана по Хартата за мобилност в областта на професионалното образование и обучение.

Учениците ще получават актуалния учебен материал от преподавателите си всеки ден и, на практика, ще се води дистанционно обучение.

„Ние и сега работим в облака, така че не е нищо ново. Децата ще получават презентации и задания по специалните предмети, както и преподадените теми по български, математика и останалите дисциплини, по които е възможно. Психоза няма. Всички са спокойни, колегите също. Направихме бърза организация, тъй като препоръката е учениците да не излизат от къщи и да ограничат контактите си, да спазват отлична хигиена“, обясни за „Уча в Пловдив“ директорът на гимназията Веселина Карапеева. Тя е в непрекъснат контакт с родителите, на които е даден и телефон за директна консултация със специалист от Регионалната здравна инспекция.

След 14-дневната карантина ще бъдат организирани и индивидуални консултации с учениците, които имат нужда да наваксат учебен материал или да попълнят пропуските. И особено зрелостниците, на които предстои да се явяват на матури.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.