Експерти от РИО разясняват прилагането на стандартите на начални педагози и преподаватели по предметите

DSCF8140

Обучения на учители, които за първи път тази есен ще преподават по новите учебни програми за първи и пети клас, започват от днес. Те ще се водят от експерти на Регионалния инспекторат по образованието, които вече са минали семинари с експерти на МОН. Експертите ще разясняват прилагането на новите учебни програми и стандарти. Предварителното изискване към началните педагози и преподавателите в 5 клас е да се запознаят със Закона за предучилищното и училищното образование, с Наредба 5 от 30 ноември 2015 година за общообразователната подготовка и с учебната програма по предмета, който водят. През обученията по график ще минат всички учители от Пловдив и областта, които ще бъдат засегнати от новостите.

Допълнителни обучения ще се водят и през месец юни, след края на учебната година, тъй като законът влиза в сила от 1 август. Наесен той се въвежда поетапно за 1 и 5 клас.

След поредицата срещи с преподаватели, от тази седмица министърът на образованието Меглена Кунева започва срещи с родителски асоциации.