Образователни медиатори, директори, учители и представители на неправителствени организации от цялата страна дискутираха проблемите, с които се сблъскват при приобщаването на младежи и деца от ромски произход. Домакин на събитието за организациите, работещи с уязвими групи, е Младежки център – Пловдив.– 2021 г. В днешната среща участие взеха и представители на Министерство на науката и образованието.

Основните цели на двудневния семинар са определяне на политики, програми и дейности за овластяване на ромските жени на местно и национално ниво и подобряване на сътрудничеството на младежките центрове за планиране на съвместни инициативи.

В Плана за възстановяване и устойчивост е заложено създаването на още 10 младежки центъра в 10 областни града и други 10 в по-малки населени места, които ще бъдат определени с конкурсна процедура. Предстои да бъдат конкретизирани и насоките за кандидатстване, споделиха експертите от МОН.

По традиция Младежкият център организира великденски базар, който тази година ще се състои на 16 и 17 април от 10 до 17 часа. В него се включат детски градини, училища, неправителствени организации и творци в подкрепа на различни благотворителни каузи.