dav

Двама от възпитаниците на училището са в националния отбор по тенис на маса

Две модерни футболни игрища откри със старта новата учебна година образователен комплекс „Стоян Сариев“. Съоръженията с размери 20:40 са с най-висок клас трева от Германия, а подложката е от Холандия. Осветлението навсякъде е над 350 лукса. Край тях е обособен мини парк, където децата могат да се подготвят за тренировка, да наблюдават среща или просто да отдъхват.

В плановете на ръководството на училището е и нов тенис корт със синя полиетиленова настилка.

Преди три години образователният комплекс откри първата си мултифункционална спортна зала, а миналата година отвори врати и втората.

„Това са придобивки, от които могат да се ползват децата и младежите от целия град. Щастлив съм, че през последните три години в залите тренираха 11 детски отбора. Надявам се откритите игрища също да се харесат, защото са изключително модерни, и могат да бъдат наемани от различни спортни клубове и школи. Амбициите ни са да домакинстваме и турнири“, обясни управителят Георги Сариев.

Инвестицията в спортни съоръжения от страна на ръководството на училището никак не е случайна. Възпитаници на Частна езикова гимназия „Стоян Сариев“ са европейски шампиони по тенис на маса, има състезатели с впечатляващи успехи по плуване, картинг, спортна гимнастика и тенис на корт. Ученици от гимназията станаха републикански шампиони по тенис на маса на Държавното първенство за юноши до 18 години през април т.г. Пловдивчани спечелиха първи места в дисциплините индивидуално юноши и смесени двойки.  Девойките на СКТМ “Стоянстрой” също взеха шампионска титла и завоюваха призови места на първенството. Стоян Сариев Ерен Бекир са част от националния отбор и тази година представиха страната ни на Европейското първенство по тенис на маса в Хърватия. Всички те бяха наградени на церемонията по официалния старт на учебната година.

„Горда съм и с езиковите постижения на нашите ученици. 17 от тях получиха сертификати на Кеймбридж, и то за по-високо ниво от това, на което се явяват. Те също получиха награди от училището“, добавя директорът Светла Тошкова.