Форумът се открива на 15 март в НДК, работодатели и институции от цял свят оферират образователни програми и възможности за кариерно развитие

Традиционното изложение „Образование без граници“ и форумът „Образование и кариера“ представят водещи учебни заведения и компании на 15 и 16 март в НДК.  На събитието ще участват фирми, работодатели, училища, университети, академии, институции и организации от цял свят. Организаторите тази година разширяват обхвата с темата, перспективите и възможностите за кариерно развитие. „Образование и кариера” е съпътстван и с конкретни предложения, които ще бъдат представени от десетки български компании и германската работодателска агенция.

Желаещите могат да се включат в беседите за правото на образование, на информация, правото да бъдеш чут, правото на здравословна околна среда и правото на безопасност. Младежката конференция започва от 13:00 ч. след официалното откриване и в нея ще вземат участие лектори от Асоциация „Активни потребители”, Асоциация на европейските журналисти, Европейски потребителски център – България, WWF в България, Институт за пътна безопасност. Темата за право на образование ще бъде развита от доц. д-р Владислав Миланов от Софийския университет, който ще обясни защо езиковата култура и образованието стоят в основата на нашето общество.

Всеки желаещ да посети изложението и младежката конференция може да се регистрира предварително на сайта на изложението (www.edu-fair.eu) или на място в Националния дворец на културата. Входът е свободен.