13 зрелостници получиха и грамоти за изключителни постижения и издигане имиджа на гимназията

Областният управител Дани Каназирева връчи дипломите на двамата първенци на Випуск 2020 на ЕГ „Пловдив” на тържествена церемония в двора на училището тази сутрин. Каназирева явно бе толкова развълнувана, че се наложи два пъти да прекъсне речта си, преди да продължи отново. Облечена в елегантен бял костюм, тя се изправи пред абитуриентите, за да им пожелае да бъдат „дръзки, смели, верни на приятелите си, изпълнени с желание да доказват себе си”. След глътка вода продължи: „Говорила съм пред толкова много хора, но за първи път съм така развълнувана. Може би защото и синът ми учи в тази гимназия. Бъдете промяната и успеха!”, пожела Каназирева на абитуриентите.

Пълните отличници – Гергана Георгиева и Георги Желязков, благодариха на преподавателите от името на 59-ия випуск на елитното училище. Георги тази година се класира за пет национални кръга на олимпиадите по английски, немски, български, философия и биология, нареди се на престижното второ място в света на Международната олимпиада по немски на Гьоте институт.

“В тази екстремна година научихме ценен урок – в живота няма сценарий. Грандиозните планове за бъдещето могат да станах на пух и прах за секунди, но това не е непременно лошо…Вярваме, че всеки от нас ще открие себе си и ще твори добро”, казаха от сцената Георги и Гергана.

Церемонията се състоя при спазване на всички противоепидемични мерки. Облечените в тоги зрелостници заеха позиции на предварително подредените столове в двора на училището, а разделителна лента остави родителите на поне десетина метра разстояние от абитуриентите и учителите.

Директорът Николай Радев не без гордост отчете, че всички 266 ученици – най-големият брой абитуриенти в цялата страна, завършват с успех 5.57. А средният  резултат от държавните зрелостни изпити, който са постигнали, е 5.53. С по две пълни шестици са Йоана Рангелова, Георги Желязков, Гергана Георгиева и Николай Павлов. Ники възнамерява да учи „Българска филология”, след което да се върне като учител в гимназията. 20 от преподавателите в Английската гимназия в момента са нейни бивши възпитаници.

Грамоти за изключителни постижения и издигане имиджа на гимназията получиха 13 зрелостници – Моника Димова, Теодора Генчева, Дана Тонева, Марио Стойнов, Каролина Йончева, Димитър Фердинандов, Анна Велкова, Александра Топалова, Бояна Рашкова, Гергана Тодорова, Деян Димов, Мирослав Димитров.