13 зрелостници получиха и грамоти за изключителни постижения и издигане имиджа на гимназията

Областният управител Дани Каназирева връчи дипломите на двамата първенци на Випуск 2020 на ЕГ „Пловдив” на тържествена церемония в двора на училището тази сутрин. Каназирева явно бе толкова развълнувана, че се наложи два пъти да прекъсне речта си, преди да продължи отново. Облечена в елегантен бял костюм, тя се изправи пред абитуриентите, за да им пожелае да бъдат „дръзки, смели, верни на приятелите си, изпълнени с желание да доказват себе си”. След глътка вода продължи: „Говорила съм пред толкова много хора, но за първи път съм така развълнувана. Може би защото и синът ми учи в тази гимназия. Бъдете промяната и успеха!”, пожела Каназирева на абитуриентите.

Пълните отличници – Гергана Георгиева и Георги Желязков, благодариха на преподавателите от името на 59-ия випуск на елитното училище. Георги тази година се класира за пет национални кръга на олимпиадите по английски, немски, български, философия и биология, нареди се на престижното второ място в света на Международната олимпиада по немски на Гьоте институт.

“В тази екстремна година научихме ценен урок – в живота няма сценарий. Грандиозните планове за бъдещето могат да станах на пух и прах за секунди, но това не е непременно лошо…Вярваме, че всеки от нас ще открие себе си и ще твори добро”, казаха от сцената Георги и Гергана.

Церемонията се състоя при спазване на всички противоепидемични мерки. Облечените в тоги зрелостници заеха позиции на предварително подредените столове в двора на училището, а разделителна лента остави родителите на поне десетина метра разстояние от абитуриентите и учителите.

Директорът Николай Радев не без гордост отчете, че всички 266 ученици – най-големият брой абитуриенти в цялата страна, завършват с успех 5.57. А средният  резултат от държавните зрелостни изпити, който са постигнали, е 5.53. С по две пълни шестици са Йоана Рангелова, Георги Желязков, Гергана Георгиева и Николай Павлов. Ники възнамерява да учи „Българска филология”, след което да се върне като учител в гимназията. 20 от преподавателите в Английската гимназия в момента са нейни бивши възпитаници.

Грамоти за изключителни постижения и издигане имиджа на гимназията получиха 13 зрелостници – Моника Димова, Теодора Генчева, Дана Тонева, Марио Стойнов, Каролина Йончева, Димитър Фердинандов, Анна Велкова, Александра Топалова, Бояна Рашкова, Гергана Тодорова, Деян Димов, Мирослав Димитров.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.