Участниците в националния форум за предучилищно образование видяха добри практики в осем детски градини

DSCF5006

“Обичайте се, мили хора”. С тази песен децата от подготвителна група на ЦДГ “Мирослава” приветстваха гостите на днешния своеобразен открит урок. Участници в националния форум за предучилищно образование, който стартира вчера в града под тепетата, посетиха осем пловдивски забавачки, за да видят добри практики и да обменят опит с колегите си. Облечени с ефирни официални тоалети, бъдещите първокласници впечатлиха гостите с изпълнението си, а след тях малчуганите от подготвителната група на 5-годишните показаха как се справят безупречно с народните танци. Фолклорното изпълнение е част от проекта “Да съхраним българското”, който бе реализиран в  “Мирослава” в партньорство в ансамбъл “Тракия”. За всяка от групите бяха ушити носии от съответната фолклорна област, от която децата разучаваха типичен танц. Бурни аплодисменти предизвикаха мъниците от втора група, които се представиха с шеговития танц “Пиленца” и излязоха изпод крилото на своята учителка, влязла в ролята на кокошката майка.

Като друга успешна практика директорът на детската градина Радка Гъркова посочи размяната на ролите в Деня на детето. Тогава децата са публика, а техните родители ги забавляват с оригинални изпълнения на сцената.

Участниците във форума посетиха успешни практика по  посока взаимодействието детска градина-семейство в “Албена”, “Мир”, “Дъга”, “Котаракът в чизми”, “Велимира”, Буратино”, “Таня Савичева” и “Малкият принц”.