В надпреварата могат да участват ученици от 1 до 12 клас от цялата страна

Национален конкурс „Защо искам да се върна присъствено в клас?“ провокира ученици да творят и споделят своите разсъждения по темата, след като вече втора година редуват обучението в училище с уроци от разстояние в електронна среда.

Инициатор на творческата надпревара е компанията за училищно оборудване „Акварел“. Участие могат да вземат ученици от 1 до 12 клас в цялата страна. Децата от първа възрастова група – 1-4 клас, изпращат рисунки, а от втора и трета, т.е. 5-8 клас и 9 -12 клас – есе. Отличията ще бъдат разпределени в трите категории, като награди ще спечелят първите две есета или рисунки, събрали най-висок вот на харесвания в социалните платформи и оценени от комисия от независими експерти.

Всеки ученик или клас може да изпрати на имейл адрес ese@akvarel.net есе или рисунка по зададената тема. Изискването е да бъдат посочени двете имена на ученика, клас, училище, населено място и телефон за връзка. Крайният срок е 13 февруари.

„Акварел“ ще качи всяка творба в своя Фейсбук профил, така че да може да се гласува. Първите 30 с най-много харесвания от всяка група ще бъдат оценени от комисия. Оценителите ще избeрат четири есета и две рисунки, по две във всяка възрастова група.

Спечелилите ще бъдат публикувани в сайта и на Фейсбук страницата на Акварел в навечерието на националния ни празник. Наградата за всеки спечелил е оборудване на класна стая с 26 ученически маси с вградено приложение SD умен чин, 26 стола и учителско бюро.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.