Петгодишният Божидар от Пловдив е каузата на благотворителната „Нощ на ангелите“ на 17 септември. Детето е с диагноза аутизъм, а семейството му има нужда от 80 000 лева за лечението.

Божидар е изправен пред огромни затруднения в комуникацията с останалите. Семейството му не разбира кога изпитва болка или има нужда от нещо. Детето е изолирано от околния свят – детската градина, площадката, парка.

Близо три години Божидар посещава системно терапии при логопед, но промяна няма. Преди няколко месеца детето е официално диагностицирано с аутизъм, а лекарите казват, че за него няма какво да се направи в България.

Надеждата е украинска клиника, която извършва вливане на стволови клетки в лечението на аутизъм. Лекарите имат надежда Божидар да подобри състоянието си с 85%.

Необходимо е да се направят четири процедури. Цената на всяка една е 20 000 лева – сума, непосилна за семейството на Божидар. Към всичко това се добавят и разходите за медикаменти, пътуване и престой.

В благотворителната инициатива “Нощ на ангелите” се включват заведения и търговски обекти, които даряват част от оборота си, направен на 17 септември. В „Капана“ се организират още базари и други инициативи, които също подпомагат събирането на средства.

„Нощ на ангелите“ ще се проведе за втора поредна година. Призивът е в благотворителното събитие да се включат представители на бизнеса, творци и хора, които искат да помогнат. Всеки, който иска да е съпричастен към Божидар и неговото семейство, може да направи това, дарявайки средства на следната банкова сметка:

Божидар Василев Попов

УниКредит Булбанк

IBAN BG95UNCR70001524168866

BIC UNCRBGSF

Или чрез PayPal

@helpbojidar