Благотворителната инициатива „Нощ на Ангелите“ организира двудневен фестивал в подкрепа на шест каузи – на три деца и трима млади родители, нуждаещи се от помощ, за да се преборят с коварни заболявания.

Събитието ще се проведе на 16 и 17 септември на Младежки хълм, в зоната на Plovdiv Stage Park, паралелно с превърналата се в традиция идея търговски обекти, заведения и специализирани кабинети и/или студия да дарят част от оборота си за каузите в деня, в който църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов.

И в двата дни на фестивала ще има благотворителен базар с участието на над 20 автори и производители, работилници за изработка на бижута, сапуни, свещи, рисуване, оцветяване на керамични фигури. Музикално бинго, театър, спорт и музика на живо допълват програмата.

Фондация „Нощ на Ангелите“ ще има и собствен благотворителен щанд с артикули, а по време на събитията ще бъдат поставени дарителски кутии. Всички участници в базара, както и обектите за хранене и напитки, също ще дарят голяма част от оборота си за мисията.

Тази година кампанията е подкрепена от Българския национален отбор по футбол и втората ни ракета – тенисиста Димитър Кузманов. Около каузата се обединяват и двата най-големи футболни клуба в града – “Ботев Пловдив“ и “Локомотив Пловдив”, както и много музиканти и артисти.

Пълната програма може да откриете тук:

https://www.facebook.com/events/317253654032240?ref=newsfeed

Каузите

Йоана е на 1,9 г. и е с тежка форма на епилепсия. Надеждата на родителите й е лечение в клиника в Турция, за да и има шанс за щастлив и пълноценен живот.

Диди е диагностицирана с “Детска церебрална парализа- Спастична Диплегия” и трябва да провежда редовна интензивна рехабилитация в България и чужбина, за да може да проходи.

Адриан е с диагноза „Нискодиференциран невробластом с множество генни мутации“. Преминал е през две последователни животоспасяващи операции, но е нужно да продължи лечението си в чужбина.

Веси е майка на две деца, но е изправена пред неравната битка с рака. Битка, която води за втори път.

Хриси е майка на две момичета, която е с диагноза “Плоскоклетъчен карцином на ларинкса” в четвърти стадий с разсейки. След лечение в Турция Хриси продължава да се бори, предстоят и още няколко курса на химио и лъчетерапии, както и тежка операция.

Иван е на 36 години, баща на момиченце, който се сблъсква с ужасяващата диагноза “Хронична миелоидна левкемия”. В България лекарите не дават голяма надежда, лъчът светлина идва от университетска болница в Германия, където той вече е приет и му предстои трансплантация на стволови клетки.