Благотворителната инициатива „Нощ на Ангелите“ организира двудневен фестивал в подкрепа на шест каузи – на три деца и трима млади родители, нуждаещи се от помощ, за да се преборят с коварни заболявания.

Събитието ще се проведе на 16 и 17 септември на Младежки хълм, в зоната на Plovdiv Stage Park, паралелно с превърналата се в традиция идея търговски обекти, заведения и специализирани кабинети и/или студия да дарят част от оборота си за каузите в деня, в който църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов.

И в двата дни на фестивала ще има благотворителен базар с участието на над 20 автори и производители, работилници за изработка на бижута, сапуни, свещи, рисуване, оцветяване на керамични фигури. Музикално бинго, театър, спорт и музика на живо допълват програмата.

Фондация „Нощ на Ангелите“ ще има и собствен благотворителен щанд с артикули, а по време на събитията ще бъдат поставени дарителски кутии. Всички участници в базара, както и обектите за хранене и напитки, също ще дарят голяма част от оборота си за мисията.

Тази година кампанията е подкрепена от Българския национален отбор по футбол и втората ни ракета – тенисиста Димитър Кузманов. Около каузата се обединяват и двата най-големи футболни клуба в града – “Ботев Пловдив“ и “Локомотив Пловдив”, както и много музиканти и артисти.

Пълната програма може да откриете тук:

https://www.facebook.com/events/317253654032240?ref=newsfeed

Каузите

Йоана е на 1,9 г. и е с тежка форма на епилепсия. Надеждата на родителите й е лечение в клиника в Турция, за да и има шанс за щастлив и пълноценен живот.

Диди е диагностицирана с “Детска церебрална парализа- Спастична Диплегия” и трябва да провежда редовна интензивна рехабилитация в България и чужбина, за да може да проходи.

Адриан е с диагноза „Нискодиференциран невробластом с множество генни мутации“. Преминал е през две последователни животоспасяващи операции, но е нужно да продължи лечението си в чужбина.

Веси е майка на две деца, но е изправена пред неравната битка с рака. Битка, която води за втори път.

Хриси е майка на две момичета, която е с диагноза “Плоскоклетъчен карцином на ларинкса” в четвърти стадий с разсейки. След лечение в Турция Хриси продължава да се бори, предстоят и още няколко курса на химио и лъчетерапии, както и тежка операция.

Иван е на 36 години, баща на момиченце, който се сблъсква с ужасяващата диагноза “Хронична миелоидна левкемия”. В България лекарите не дават голяма надежда, лъчът светлина идва от университетска болница в Германия, където той вече е приет и му предстои трансплантация на стволови клетки.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.