Учредителят на фондация „Световен образователен форум България“ и директор на ОУ „Райна Княгиня“ участва в заседанието на Общото събрание в Лисабон

Учредителят на фондация „Световен образователен форум България“ и директор на ОУ” Райна Княгиня” Мария Гайдарова беше номинирана за член на борда на Европейската асоциация на училищни директори (ESHA). Окончателното гласуване ще се извърши през октомври т.г. и в него ще вземат участие всички 37 представители с право на вот в Общото събрание на организацията.

Гайдарова участва в първото за годината заседание на Общото събрание на 14 и 15 февруари в Лисабон. По време на срещата са били представени презентации от националните координатори на Финландия, Франция, Гърция, Германия, Ирландия, Израел, Италия, Холандия и Испания. Мария Гайдарова е презентирала образователните политики на България.

„Работната програма беше изключително наситената и динамична. Освен актуализиране на стратегията на ESHA , финансовия отчет за 2019 година и отчет на проекти, участниците в срещата се включиха в групова работа и дискусии за изготвяне на документи, които да бъдат представени за одобрение пред Европейската комисия. Всички получихме покана за  участие и в конференцията на Отворено общество“, каза за „Уча в Пловдив“ Мария Гайдарова.

Фондация „Световен образователен форум България“ е одобрена за  официален представител на България в Европейската асоциация на училищни директори от 2019 г.

“Амбицията ни е да бъдем активно включени в процесите за подобряване на качеството на образование на европейско ниво, да осъществяваме регулярен международен обмен на добри практики, да участваме в международни конференции, да продължим с разширяването на нашата професионалната общност от  директори и учители – лидери и новатори. Това е начинът за устойчиво развитие на уменията  и постигане на успех на всички нива и от всички участници в образователния процес, еднозначен път за постигане на търсената позитивна  промяна в българското училище “, каза още Мария Гайдарова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.