Три класа минават на електронно обучение от утре – 7 ж на ОУ „Душо Хаджидеков”,  11 в клас на  ПГ по хранителни технологии и техника и 9 в на сопотската ПГ „Владимир Заимов”

Положителни проби за коронавирус са дали ученици от 3 училища в Пловдивско, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Целият 7-ми “ж” клас на пловдивското ОУ “Душо Хаджидеков” от понеделник минава на дистанционно обучение, след като ученик е дал положителен резултат в събота, 10 октомври. Последното посещение на детето е на 8 октомври, четвъртък. В училището са предприети всички противоепидемични мерки.

Не се налага карантиниране на други ученици заради заболелия учител по история, тъй като той е спазвал необходимата дистанция и е бил в час с предпазни средства. Това е втори случай на учител с вирус, след като преподавател по химия от училището бе диагностициран на 9 октомври, но отново не се наложи карантиниране на ученици и персонал. Той е бил на работа последно на 6 октомври.

Положителен тест за КОВИД-19 е дал днес и 11-токласник от “в” клас в ПГ по хранителни технологии и техника в Пловдив. Неговият клас също е под карантина и минава на дистанционно обучение от 12 октомври.

В Професионална гимназия “Владимир Заимов” в Сопот също има положителен тест на ученик от 9 “в” клас. Последното посещение на ученика в час е било в петък, 9 октомври. От утре класът  на заболелия ученик преминава на дистанционно обучение поради наложена карантина.

42 са новодиагностицираните в Пловдивска област за изминалото денонощие.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.