На 14 март ще се проведе олимпиадата по руски, а до 15 март – областните кръгове по информационни технологии. В грипна ваканция излизат и студентите от УХТ, Аграрния университет и АМТИИ

Министерство на образованието и науката определи нови дати за провеждането на олимпиади, които бяха отложени заради грипната ваканция.

Националният кръг на олимпиадата по руски език ще се проведе на 14 март, а областните кръгове на олимпиадата по информационни технологии ще може да се организират до 15 март.

С въведените противоепидемични мерки в детските градини за неприсъствалите по преценка на родителите деца, няма да е необходимо представяне на бележка за извинение на отсъствията. Те няма да се отразяват в дневниците за дните до 11 март, включително, уточняват от МОН.

Грипна епидемия е обявена на територията на цялата страна от днес до 11 март, включително. Причината е увеличеният брой на болните и международната ситуация с коронавируса.

Със заповед на министъра на здравеопазването  са преустановени учебните занятия във всички училища в страната. Спрени са детските и женските консултации, профилактичните прегледи, както и плановите операции и свижданията във всички лечебни заведения.

В грипна ваканция от понеделник  излизат и студентите от УХТ, Аграрния университет и АМТИИ, където за неучебни са обявени дните до 11 март. За администрацията ще бъдат работни.