Тестът по биология и химия е на 9 юли, по етика – на 6 юли. Приемът на документи е от 8 юни до 2 юли, но няма да е на място, а онлайн

Нови дати за кандидатстудентските изпити обяви Медицинският университет. Пандемията, свързана с COVID-19, е причина да бъдат въведени промени в организацията на кампанията, обявиха от вуза.

Тестът по биология и химия, който беше насрочен за 1 юли, се премества на 9 юли. Конкурсният изпит за прием при магистърските специалности ще бъде в рамките на един ден под формата на тест с два модула – биология и химия, като за за всеки от тях се поставят отделни оценки. Изпитният вариант по биология включва активни и пасивни въпроси и задачи, съобразени с учебния материал за задължителна подготовка от 8, 9 и 10 клас на средното училище. Вариантът по химия съдържа въпроси и задачи от учебното съдържание за задължителна и профилирана подготовка от 8 до 11 клас, които обхващат  материал от органична и неорганична химия.

Изпитът по етика за бакалаври и професионални бакалаври ще бъде под формата на тест и ще се проведе на 6 юли, а не както предварително бе обявен за 3 юли.

На 7 юли е изпитът по социална медицина и здравен мениджмънт, а за 13 юли е насрочен изпитът по скулптиране.

Остава непроменена присъствената форма на кандидатстудентските изпити. За нормалното им протичане ще бъдат създадени необходимите условия за спазване на всички противоепидемични мерки и стандарти, съгласно препоръките на МЗ, Националния оперативен щаб, РЗИ и другите компетентни органи, уверяват от ръководството.

Документи за кандидатстване няма да се приемат на място, а само онлайн. Кандидат-студентите ще подават заявления през сайта на университета. Приемът е от 8 юни до 12 часа на 2 юли. От просветното министерство обещаха, че на 26 юни дипломите на зрелостниците ще бъдат раздадени, така че да имат време да подадат документи.

Тази година МУ  чества 75-годишнина от основаването си.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.