Проф. Въльо Николов и проф. Михаил Петров - вляво на снимката, на откриването на Дните на кариерата в Техническия университет.
Проф. Въльо Николов и проф. Михаил Петров - вляво на снимката, на откриването на Дните на кариерата в Техническия университет.
Проф. Въльо Николов и проф. Михаил Петров – вляво на снимката, на откриването на Дните на кариерата в Техническия университет.

Номинираният за директор на пловдивския филиал на Техническия университет в Пловдив проф. Въльо Николов ще участва в избора за собственото си утвърждаване.

Той получи подкрепата на 52 от общо 94 гласували на Общото събрание на филиала при вчерашния балотаж. Миналата седмица никой от тримата кандидати за ръководния пост не успя да събере 50 плюс един гласа, но на балотажа досегашният зам.-директор получи по-голяма подкрепа от опонента си…

Кой ще оглави филиала в Пловдив обаче може да реши само Акадмичният съвет на университета майка. Тъй като в Техническият университет в София също се проведоха избори преди месец, както за ректор, така и за нов академичен съвет, колеколективният орган встъпва официално в длъжнсот на 1 декември. Очаква се първото заседание да бъде в първата десетдневка на месеца. За първи път в Академичния съвет участват двама пловдивски преподаватели и това са новоизбраният проф. д-р Въльо Николов и досегашният директор проф. д-р Михаил Петров. Така че проф. Николов ще има възможност да пусне глас за себе си.

Изборното време в ТУ-филиал Пловдив продължава и с гласуване за нови декани на двата факултета – “Електроника и автоматика” и “Машностроне и уредостроене”.