Директорът Елена Александрова стана събеседник по желание, от „Господари на ефира” ловиха ученически бисери

Проявите и празненствата по повод 49-тата годишнина на пловдивското СУ „Никола Вапцаров” се превърнаха в новина номер едно в телевизионния ефир. Водещите Християн и Жени се върнаха в годините назад, за да припомнят историята на училището и новините в него от последните часове. Импровизираното студио бе разположено във фоайето на третия етаж, а многобройните зрители бурно аплодираха новинарите.

Повод за тържествената емисия бе патронният празник на Вапцаровци, който съвпада с годишнина от рождението на поета.

С типичната за футболни коментатори интонация, спортните новинари Михаил и Камен представиха легендарните възпитаници на училището Христо Стоичков, Валери Божинов, както и представителите на по-младото поколение Радослав Терзиев, Росен Андонов и Лазар Марин. Специално място бе отделено и на Виктория Радева-световна вицешампионка по шах,на гимнастичката Снежана Колева. С награди бяха републиканските шампионки Веселина Димитрова (9 клас) и Лилия Димитрова (6 а клас) -състезателки по лека атлетика, както и Венелина Палийска – спортна аеробика. Със заслужени аплодисменти в студиото бяха посрещнати  и интервюирани преподавателят по физическо възпитание Васил Савов и неговите „златни калинки” – състезателките по лека атлетика, носители на десетки купи и медали, които тази година завоюваха трето място на републиканските ученически игри.

В ролята на синоптици влязоха чаровните Ивона и Йоана, които много чувство за хумор представиха прогноза за учебната 2018-2019 година. „Температурите се покачват, когато наближат родителски срещи и национално външно оценяване, захлаждане ще настъпи през ваканциите. По време на сроковете се очакват средни стойности на температурите.

Най-забавните минути се оказаха с  „Господарите на ефира”. Водещите Любомир  и Мартин  от 7 клас бяха „наловили” не само ученически, но и учителски „бисери”. Гениални хрумки от ученически съчинения от рода на: „Без родина човек живее само по повърхността на света”, „…и тогава той взел ножа и се застрелял”, „Всичко, що се синее и зеленее – това е България!”, разсмяха до сълзи публиката.

В минутите за мода тийнейджъри представиха най-актуалните тенденции за есенно-зимния сезон. Те дефилираха със спортно-елегантни тоалети, осигурени не от фирма спонсор, а от личния гардероб на всеки манекен.

Гвоздеят на програмата бе рубриката „Събеседник по желание”. Водещите Ариел и Биляна атакуваха с безброй въпроси дългогодишния директор на училището Елена Александрова. Тя си призна за единствената двойка, получена в 9 клас по химия. Въпреки че изобщо не си падала по математиката, учила здраво, за да не „разваля” дипломата, но затова пък по литература нямала оценки, различни от 6. Затова избрала да учи и филология. На въпроса: „Лесно ли е да си директор?”, Александрова предпочете да спести някои подробности на водещите, като обобщи, че работата е изключително отговорна и ангажираща.

В поредицата инициативи по повод годишнината бяха отличени участниците в Националната лекоатлетическа кросова верига. Училището завоюва 9 купи и приз за най-масово участие. Вапцаровата „Вяра” звуча пред паметника на патрона, в школската библиотека бе оформен към на поета, а всеки клас подготви презентация, свързана с живота и делото му.

Празник на точните науки и среща с поетесата Ина Иванова бяха още част от събитията за празника.