С нова лекоатлетическа писта ще разполагат учениците от ОУ „Райна Княгиня“ през предстоящата учебна година. Спортното съоръжение на стойност 49 967 лева ще бъде официално открито на 15 септември. То е изградено с финансовата подкрепа на община Пловдив по подпрограмата за облагородяване на дворни пространства, проектиране и изграждане на нови спортни площадки. Училището има също две реновирани спортни площадки за волейбол и една за футбол.

„Целта ни е да насърчим децата да спортуват, да създадем съвременни условия за работа на учителите по физическо възпитание и на училищните отбори. Спортът и изкуствата са неотменна част от училищния живот“, каза директорът Мария Гайдарова.

Класните стаи за всички паралелки от начален етап вече са отворени с прозоречни ниши, така че образователният процес е открит. Училището, което първо сложи край на редиците чинове и ги групира за екипна работа, продължава да експериментира с промяната на средата с идеята да осигури спокойни условия и комфорт за работа на своите ученици. Следвайки модерните световни тенденции за отворена класна стая, тотално е променена визията на кабинетите, така че всеки може да надникне и да види как протича един учебен час. Между класните стаи са оформени кътове за четене. На пода е поставена ударопоглъщаща и шумоизолираща настилка.

Преди повече от две години в училището бе открит STEM център със стаи по природни науки, където децата създават добавена и виртуална реалност и правят лабораторни упражнения по химия и физика, зала с интерактивен дисплей и кътове за четене и почивка. Предстои той да бъде надграден със средства по Националния план за възстановяване и устойчивост, като се предвижда изграждане на STEM кабинети за нуждите на учениците от прогимназиален етап.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.