Всички деца от града под тепетата могат да се включат в кампанията на 29 септември

Финалът на тазгодишното издание на благотворителната кампания „Стара хартия за нова книга“ ще бъде поставен в Пловдив на 29 септември. Всички деца от града под тепетата могат да се включат в инициативата, като с помощта на възрастен придружител предадат 5 кг хартия за рециклиране между 10 и 14 часа на пункта пред общината. В замяна малчуганите ще получат нова книга, като сами ще изберат заглавието. Организаторите от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ напомнят, че децата, донесли допълнителни 5 кг стара хартия, ще получат като подарък изданието „Грийн тийн“, публикувано специално за каузата.

За трети път градът под тепетата посреща инициативата, която обединява грижата за природата и любовта към четенето. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и Фондация „Пловдив 2019“.

Куклено шоу, много музика, игри с награди и предизвикателства очакват всички участници в празничния ден. На сцената за втора поредна година ще излязат звездите от „Art Voice Centre“. За настроението на всички присъстващи ще се погрижат още група „Мини бамбини“ и фолклорен ансамбъл „Тракийска младост“ към СУ „Любен Каравелов“.

Освен книгите, които децата ще получат срещу предадената хартия за рециклиране, те имат възможност да си спечелят награди в екоиграта и в специалната викторина „Светът на Нарния“, вдъхновена от литературния символ на кампанията тази година.