Българският отбор, в който е и пловдивският зрелостник, участва в международното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

Зрелостник от Професионалната гимназия по механотехника „Цветан Лазаров“ пропусна абитуриентския си бал, за да представи страната ни на международното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“, което се проведе на 25 и 26 май във Варшава. Николай Петаларев е част от българския отбор, който зае трето място в класирането по нации. Нашият тим бе формиран от най-добрите участници в националния кръг на надпреварата.

Веднага след матурите, жертвайки купона с випуска, Николай и неговият учител Георги Гергов заминаха за участие на европейския кръг на състезанието по професия „Young car mechanic“. Заедно с него бяха Ерен Осман, ученик от Професионална гимназия по механотехника “Владимир Комаров” в Силистра и Кристиан Александров от столичната Професионална гимназия по транспорт и енергетика “Хенри Форд”. Ерен Осман успя да се класира първи, а доброто представяне на останалите в сферата на диагностиката и ремонта на автомобили донесе на страната ни трето място. Нашите момчета премериха сили с най-добрите млади автомеханици от Полша,  Литва, Латвия, Естония, Унгария и Украйна.

Програмата на отбора продължава с посещение на заводи и музеи, свързани с автомобилостроенето в Щутгарт – Германия. Николай, Ерен и Кристиан, заедно с всички останали участници в международния етап от състезанието, ще посетят завода на “Elring“ – един от най-големите производители на автомобилни компоненти, фабриката  и музея на Мерцедес .

Участниците в състезанието се завръщат в София на 29 май с полет от Франкфурт.