Кметът на район „Южен” и бивш кадър на гимназията Костадин Язов с видео обръщение на онлайн изпращането на зрелостниците

Да следват мечтите си и никаква задна! Пожеланието в тон с профила на гимназията отправиха към зрелостниците от Механото рапърът Били Хлапето и Демо, познати с хитовия си сингъл „Бели нощи”, който оглави музикалните класации в началото на годината. Двамата изпълнители бяха голямата изненада за абитуриентите на днешното онлайн изпращане. Преподавателят Гергана Калестрова се свързала с певците, за да ги помоли да запишат обръщение към своите фенове от Професионалната гимназия по механотехника и те на секундата откликнали. След като разбрали, че випускниците са основно момчета, Били и Демо отправиха специален поздрав към петте представителки на нежния пол сред абитуриентите.

В последния учебен ден училището организира тържествено изпращане на 12-класниците, макар и в мрежата. Началото бе дадено с посрещане на училищното знаме на фона на кадри от минали церемонии, след което прозвуча и националният химн.

„Едва ли някой е очаквал, че изпращането ви ще е дистанционно. И въпреки че не виждате усмивките на вашите учители, бъдете сигурни, че днес взимате част от душата на всеки един от тях. Бъдете себе си, изживейте живота си пълноценно”, обърна се към учениците директорът на гимназията Анета Чилингирова.

На фона на кадри от преживяванията им в гимназията през изминалите пет години, бяха представени паралелките и техните класни ръководители.

С видео обръщение към завършващите се включи и кметът на район „Южен” Костадин Язов. Той се върна в годините назад като горд възпитаник на Механото и изрази увереност, че всичко научено в гимназията ще бъде важна стъпка по бъдещата им реализация.