Къде ще зимуват враните и врабчетата и защо листата се обагрят през есента научиха подготваците от ДГ „Еделвайс” в „Академия сред природата”

Къде ще зимуват враните, свраките и врабчетата,  защо листата се обагрят през есента и падат научиха децата от подготвителните групи на ДГ „Еделвайс”. Последният ден на месец октомври даде начало на новия проект „Академия сред природата“. Разположена непосредствено до парк „Лаута“, детската градината използва тази възможност и предложи на своите възпитаници да станат „откриватели“ и „нещотърсачи“ в природната среда. Докато се разхождат из алеите и се радват на циганското лято, децата разказваха за промените, които настъпват в природата през  есента, а от учителите научиха как птиците, които остават тук, ще прекарат зимата.

Малките откриватели бяха силно впечатлени от семейство катерички, скачащи между клоните на дърветата. Хлапета напълниха джобовете с жълъди и кестени и набраха букети от есенни листа, които ще претворят в проекти.

„Поставянето на децата в активна изследователска позиция ще формира положителни нагласи, ценности и чувство на отговорност към природата. По този начин стимулираме и участието на родителите в дейности с природозащитна насоченост”, обяснява идеята на проекта директорът Надя Загорска.