Ден на кариерата събира 21 фирми в НБ „Иван Вазов“

 get-blog-image

 21 компании от IT-сектора, индустрията, логистиката, подбора на персонал и търговията ще вземат участие в Деня на кариерата и кариерното развитие – Trained in GermanY, организиран от Alumniportal Deutschland и Гьоте институт. Партньори на събитието са  Пловдивският и Техническият  университет, както и немското посолство.

Кариерният ден ще се състои на 19 октомври от 10.30 до 16 ч. в Немската читалня на НБ “Иван Вазов“ . Форумът е насочен към участници, търсещи възможности за професионално развитие с немски език в България, които ще могат да се срещнат и разговарят с фирмите.

Alumniportal Deutschland е безплатна онлайн-платформа, финансирана от германското правителство, която предлага множество възможности за млади професионалисти: висшисти, следвали в Германия, бивши стипендианти на немски организации или изучавали немски език. Гьоте институт България подпомага създаването на контакти между специалисти в България с германски фирми и институции за осъществяването на проекти в областта на икономиката и културата.

Кариерният център на Пловдивския университет ще организира два уъркшопа за помощ при кандидатстване за работа от 12 и от 13 часа. Откриването на панаира ще започне с дискусия на тема „Перспективи за задълбочаване на връзките между образование, култура и бизнес в Пловдив и региона“, в която ще участват представители на университетите, бизнеса и обществения живот.

В Alumniportal Deutschland вече са публикувани 60 актуални обяви за работа, подадени от фирмите участници във форума, които могат да се видят в рубриката Jobs&Karriere.