На 31 май ще приключи учебната година за децата до III клас, като се предвижда допълнително една седмица за проектни дейности. На 16 юни завършват  учениците от IV до VI клас, а тези от VII до ХI клас ще учат до 30 юни

Националното външно оценяване по български език и литература за VII и за Х клас да бъде на 11 юни, а по математика – на 14 юни. На 15 юни ще са изпитите по чужд език за учениците от VII и Х клас. Изпитът по информационни технологии за измерване на дигиталните компетентности на десетокласниците ще бъде в периода 16-18 юни.

Планирано е четвъртокласниците да се явят на НВО по български и литература на 27 май, а по математика на 28 май, предлага Министерството на образованието и науката. За обществено обсъждане са публикувани заповедите, свързани с графика за учебното време през предстоящата учебна година, които бяха обсъдени и в рамките на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество преди две седмици.

Предложението е държавните зрелостни изпити да се проведат на 19 май по български език и литература, а на 21 май – по втория задължителен предмет. ДЗИ по желание ще е в периода от 26 май до 31 май.

Държавните изпити по теория на професията и специалността за придобиване степен на  квалификация за ученици, завършили преди и през учебната 2020-2021 година, са на 4 юни за втора и трета, а на 19 юли – за първа степен.

Според предложения график ваканцията между двата учебни срока ще бъде от 1 до 3 февруари, като така учениците ще почиват общо 5 дни. Вторият учебен срок ще започне на 4 февруари.

Предлага се есенната ваканция да е от 30 октомври до 1 ноември, а Коледната от 24 декември до 3 януари. От 3 до 11 април ще бъде пролетната ваканцияза учениците от I до ХI клас, а от 8 до 11 април няма да учат дванадесетокласниците, които ще завършат на 14 май 2021 г.

На 31 май ще приключи учебната година за децата от I до III клас, като се предвижда допълнително една седмица за проектни дейности – до 7 юни.

На 16 юни завършва учебната година за учениците от IV до VI клас. До 30 юни ще учат петокласниците и шестокласниците от паралелките в спортните училища, както и учениците от VII до ХI клас.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.