Търсим добрите хора на Пловдив, заповядайте да разкажете историята на ваш близък, приятел или просто човек, на когото се възхищавате. С тези думите ученици от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника се обръщаха днес към минувачите по Главната и ги приканваха да напишат конкретни имена в специално направена тетрадка. След което даваха грамота с надпис „Най-добрият човек, когото познавам”.

За седма поредна година гимназистите провеждат акцията „В търсене на добрия човек”, съвместно с Националния алианс на хората с редки болести.

Някои се отзовават, други не – зависи кой как е станал тази сутрин, разказват впечатленията си учениците от Пункта на добротата. Повечето от минаващите край стълбите на Каменица махвали небрежно с ръка и отпращали младежите с дежурното: „Нямам време”, без дори да ги изслушват. Не били малко и тези обаче,  които им се радвали и ги поздравяват за инициативата.

Като видим отегчени физиономии се опитваме да ги разведрим, обясниха 9-класници, които тази година се включват за първи път в акцията.

В книгата за благодарност Божидар, Нели и Румяна са определили като най-добрия човек майка си. Гергана Филева пък е посочила своя син. Свещеноиконом Тодор Хаджиев също е в списъка на хората, на които има защо да се благодари.

„Благодарим на Станислав Топалов, защото той носи на гърба си целия четвърти поток от трети курс на Техническия университет”, откровен е Георги Ганчев за своя колега от пловдивския филиал.

Всеки ден има защо да благодарим. Едно „благодаря” е по-ценно и от парична награда, стига ти да се усмихнеш, категорични са тийнейджърите.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.