Точно в 12 часа днес гилдията ще отдаде почит на колегите си, които не успяха да се справят с коварното заболяване

С едноминутно мълчание днес ще бъде почетена паметта на починалите от КОВИД-19 учители. Денят е избран неслучайно, тъй като е празник на учителя по цял свят. Световният ден на учителя е определен от ЮНЕСКО през 1994 г., когато се навършват 40 години от приемането на препоръките за статута на учителите. В България денят се отбелязва от 2006 година, когато е обявен с решение на правителството.

Точно в 12 часа днес пловдивски учители ще отдадат почит на колегите си, които не успяха да се справят с коварното заболяване. Така те се присъединяват към инициативата на Интернационала на образованието.

„Изпратих писма до всички председатели на СБУ в областта, за да уведомят директорите. Дори да са в час, колегите пак могат да засвидетелстват своята почит“, каза регионалният председател на синдиката Петранка Калоферова.

Мотото на Световния ден на учителя през 2021 г. е: „Учителите в основата на възстановяването на образованието“ („Teachers at the heart of the education recovery“). На 5 октомври милиони хора по света отправят своето послание за зачитане на огромната роля на учителите в укрепването на обществата в хода на пандемията и изразяват своето преклонение към педагогическите специалисти като предводители на световния прогрес и науката, които неуморно работят в името на образованието и бъдещето на всяко дете.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.