На трето  място е Търговската гимназия с 5,23, Английската води и по пълни отличници

image-4

Английската гимназия  е първа по успех в Пловдивска област на проведените матури  тази година с резултат 5,53. Учебното заведение е на десето място  в страната на изпита  по български език и литература и на девето по успех на втората матура.

Руската държи второто място в областта с успех 5,48. Гимназията е пета в страната на матурата по български език и литература.

В подреждането на областта следват:

  1. Национална търговска гимназия – 5,23
  2. НУМТИ „Добрин Петков” – 5,10
  3. МГ „Акад. Кирил Попов” – 5,09
  4. ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери” – 5,07
  5. СУ „Васил Левски” в Карлово – 5,06
  6. ЧПГЧО „Стоянстрой” – 5,03
  7. ПХГ „Св. св. Кирил и Методий” – 5,03
  8. ЧПГ „Класик” – 4,91

Английската гимназия води в областната класация и по броя на пълните шестици – 45. Следват ЕГ „Иван Вазов” – 32,  МГ „Акад. Кирил Попов” – 20, Национална търговска гимназия – 8, ПХГ „Св. св. Кирил и Методий” – 3, СУ „Васил Левски” в Карлово – 2, СУ „Черноризец Храбър” – 2.

Десет  учебни заведения са с по един отличник – СУ „Княз Борис I” в Асеновград, СУ „Христо Проданов” в Карлово, НУМТИ „Добрин Петков”, Професионална гимназия по електроника и електротехника, ПГАСГ “Арх. Камен Петков”, ПГТ “Проф. Асен Златаров”, СУ “Паисий Хилендарски”, СУ “Патриарх Евтимий”, СУ “Св. Климент Охридски”, ЧСУ “Дружба”.

 

1 КОМЕНТАР

  1. Грешна информация. Руската е на първо място в Пловдив и на пето място в България. Английската е много назад в класацията – на десето място чак.

Коментарите са затворени.