За четвърта поредна година началният учител от СУ „Св. Константин-Кирил Философ“ Десислава Кръстева поведе на летни приключения своите ученици и родители

Десет семейства на четвъртокласници решиха да прекарат заедно няколко дни от ваканцията, за да могат децата им да се забавляват, а те да заздравят приятелствата помежду си, които вече са изградили след поредица успешни дейности и инициативи. Сред главните герои при реализация на начинанието е класната Десислава Кръстева. Още когато поела мъниците като първолаци, тя си поставила за цел да изгради партньорски отношения с родителите, но резултатът надминал в пъти очакванията й.

След като вече успяха да разгледат различни пещери, да достигнат до великолепните  Рилски езера, да стъпят на  причудливите Орфееви скали, да си направят екстремни спускания, да разгледат културни забележителности, тази година единодушно всички взели решение да „приключенстват“ заедно отново в Родопите – на не е толкова отдалечено място от Пловдив, но за всеки да има по нещо – да има възможност за преход, за почивка и веселие.

„Какво по-прекрасно нещо от това да си с близките си хора и да правите нещо заедно! Бащите се заеха да учат децата  как се подреждат съчките за огън, как безопасно да се сложат камъни около него, как се поддържа жарта за  скарата (всичко това е направено на регламентирано циментово място, с разрешение на хижаря и на специално определено от местния горски място)“, разказва Деси Кръстева. И добавя: „След 14 км преход, да знаете  колко са вкусни картофите и патладжаните, изпечени на огън! И „сандвичът“ от обикновени бисквитки и маршмелоу.

Колкото и да учудващо, най-забавната игра се оказала тази на народна топка с всички родители. Госпожата влязла в полята на рефер и надпреварата продължила повече от 3 часа. Дори към пловдивската група се присъединили деца, дошли със своите родители на разходка в планината и станало още по-забавно. Редували походите с настолни игри, тенис на маса, играли хора и чели приказки.

„Изградили сте невероятен екип. Наблюдавах отстрани няколко дни децата и забелязах, че всеки е индивидуалност, но са постигнали синхрон помежду си“ – така на изпроводяк прозвучали думите на пловдивчанина Пламен Георгиев, впечатлен от децата и родителите.

За 4 б клас важи максимата „Един за всички, всички за един“, а Десислава Кръстева, която е за последна година със своите любимци, са надява да не я забравят и в 5 клас.