Певицата Маги Джанаварова и победителката в „Мастър шеф“ Мария Жекова ще са гости на събитието, което поставя началото на месеца на животните

Доброволци на Зооветеринарния комплекс канят тази неделя пловдивчани в квартала на творческите индустрии – Капана, за да прекарат следобеда си в компанията на опашатковци от общинския приют за кучета. Събитието „Капана дог  – на кафе с куче“ се организира с подкрепата на Община Пловдив и поставя началото на месеца на животните.

От 11:00 до 14:00 ч. деца и възрастни ще могат да бъдат в компанията на четириногите от приюта. Десет кученца ще ги очакват в заведенията и кафенетата в близост до открита сцена „Ядрото“ и ще могат да се снимат с тях. Целта е хората да се запознаят с животните отблизо и, ако желаят, да ги осиновят.

Специални гости на събитието ще бъдат певицата Маги Джанаварова, победителката в MasterChef 2021 г. Мария Жекова, Лили от Ютуб канала „Животът с куче“, заедно с кученцата си Петър и Арчи, и други инфлуенсъри.

Всички кучета ще бъдат придружени от доброволци, а гражданите, които желаят да станат осиновители, ще могат на място да разговарят с управителя на общинския приют д-р Веселин Бекирски.

Посетителите на събитието са добре дошли да доведат своите домашни любимци и да ги запознаят с кучетата от приюта.

По време на Международния ден за защита на животните – 4 октомври, доброволци от „Пловдив чете“ ще четат откъси от книжки за кучета на децата от фондация „Паралелен свят“. Четенето ще започне в 10:30 ч. в общинския приют на Четвърти километър, а след това децата ще могат да разгледат и да поиграят с кучетата.