С 89, 03 точки среден резултат по български и математика, училището е абсолютен лидер

Математическата гимназия в Пловдив е първа в страната по среден успех на националните външни оценявания в 7. клас. Нейните възпитаници са постигнали средно 89, 03 точки от  двата предмета – български език и математика, при максимални 100.

Националния топ 5  допълват МГ „Д-р Петър Берон” във Варна със среден резултат на дете 88, 88 т., Математическата в София – 87,84, ПЧМГ-София с 85,62 и ЧОУ „Света София” с 85, 62. Всички в десетката са математически гимназии от различните региони на страната.

„Мотивирани ученици, добри учители и адекватна среда, която изгражда лидери“ – така коментира успеха на МГ „Акад. Кирил Попов“ директорът Ивайло Старибратов.

Момиче от Математическата гимназия е и с най-високо лично постижение в Пловдивска област – 194 точки по двата предмета, взети заедно. На Силвия Сребрева служебно са присъдени 100 т. по български език и литература, тъй като е национален лауреат от олимпиадата по предмета.

Петтимата ученици, събрали максимума от 100 точки по математика, също са от Математическата гимназия, обявиха от Регионалното управление на образованието.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.