С 89, 03 точки среден резултат по български и математика, училището е абсолютен лидер

Математическата гимназия в Пловдив е първа в страната по среден успех на националните външни оценявания в 7. клас. Нейните възпитаници са постигнали средно 89, 03 точки от  двата предмета – български език и математика, при максимални 100.

Националния топ 5  допълват МГ „Д-р Петър Берон” във Варна със среден резултат на дете 88, 88 т., Математическата в София – 87,84, ПЧМГ-София с 85,62 и ЧОУ „Света София” с 85, 62. Всички в десетката са математически гимназии от различните региони на страната.

„Мотивирани ученици, добри учители и адекватна среда, която изгражда лидери“ – така коментира успеха на МГ „Акад. Кирил Попов“ директорът Ивайло Старибратов.

Момиче от Математическата гимназия е и с най-високо лично постижение в Пловдивска област – 194 точки по двата предмета, взети заедно. На Силвия Сребрева служебно са присъдени 100 т. по български език и литература, тъй като е национален лауреат от олимпиадата по предмета.

Петтимата ученици, събрали максимума от 100 точки по математика, също са от Математическата гимназия, обявиха от Регионалното управление на образованието.