Екзалтирани абитуриенти изненадаха снощи зрителите, избрали в първия ден на пролетта да гледат емблематичния спектакъл на Драматичния театър – „Одисей“, реализиран като проект от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата. На излизане от залата публиката се натъкна не на една, а на две паралелки зрелостници, решили да направят изненада за класните си ръководители.

Близо час преди падането на завесата пред входа на Драмата се озоваха момчетата и момичетата от 12 б на Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“. За да подготвят подобаващо посрещане за класната си и учител по български език и литература Маргарита Терзийска. В заверата участвал преподавателят им по специални предмети инж. Елена Велкова, която завела своята приятелка на театър.

„Това е най-невероятният преподавател, който заслужава внимание. През изминалите пет години винаги ни е защитавала, независимо от проблемите, които й създавахме. Опитваше се да бъде партньор с нас, насърчаваше ни да развиваме потенциала си. Прощаваше ни грешките с надеждата те да ни направят по-мъдри. А какви баници прави…“, мотивира единодушното решение на класа за подготвената изненада Тиана Найденова, която има зад гърба си и мандат като зам.-младежки омбудсман. Терзийска си имала свое правило да посреща учениците за първия учебен ден с питка, приготвяла им кулинарни изненади за рождените дни, не пропускала спектакъл или концерт, в който участват. И тъй като ги смятала за част от семейството си, когато се родило внучето й, те първи научили и станали съпричастни към емоционалния момент.

Тъкмо, когато дванадесетокласниците от специалност „Интериорен дизайн“ разпъваха плаката с обичайния въпрос: „Ще дойдете ли с нас на бала?“, пред входа на театъра започна да се оформя нова група абитуриенти с балони. Оказа се, че са от 12 а на Професионалната гимназия по механотехника “Проф. Цветан Лазаров“, които решили в същата вечер да направят изненада за доскорошната си класна и преподавател по информационни технологии Гергана Калестрова. Съученикът им Костадин Димитров работел като разпоредител в залата и така дошла идеята за нестандартната покана. И както подобава за преподавател по информатика, зрелостниците бяха подготвили торта във формата на лаптоп с два клавиша – “да” и “не”.

Публиката стана съпричастна към емоцията на младежите и техните учители. Зрелостниците от Механото  нетърпеливо нахлуха във фоайето, за да пресрещнат Калестрова и съпруга й и да чуят заветното “да”. Абитуриентите от Дървото обаче бяха подготвили и фоейрверки, затова предпочетоха да останат подредени в двора. Трогната, Терзийска благодари и в добавка към букета получи оригинален комплект бижута.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.