decata

Със златен медал от националния конкурс “Орфеева дарба” в София се завърнаха момичетата от вокална група “Сладурани”. Талантите от ОУ “Княз Александър I” с ръководител Донка Гугова завоюваха поредното първо място. Формацията е създадена преди 8 години, като в репертоара й влизат български поп и рок хитове, италиански канцонети, обработки на народни песни. Носители са на престижни награди, като миналата година заемат първо място от престижния национален конкурс с международно участие „15 лалета“.

Преди месец “Сладурани”  бяха отличени с голямата награда „Гран при“ на националния конкурс „Път към славата“ и така спечелиха право да представят страната ни на Осмия международен фестивал на изкуствата „Орфей в Италия“ . За да заминат обаче са нужни около 1000 лева на дете. Дарителската сметка е: ЦКБ АД , клон Пловдив CECBBGSF, IBAN:BG40 CECB 9790 1024 2827 00

Това стана повод община Пловдив да учреди фонд в подкрепа на задгранични участия на наши таланти. Зам.-кметът по култура и образование Стефан Стоянов заяви, че от догодина стартира програма, която ще подпомага пътуването на самодейните състави от всички сфери на изкуството. В момента се разработва регламентът за фонда. Общината ще поеме част от финансирането, като дарители могат да бъдат родители, фирми, бизнесмени, обществени организации.