Подготвачета танцуват по „Хубава си, моя горо” с воали в цветовете на трикольора. Отец Ангел отслужи водосвет за здраве на празника за Деня на будителите

640_8e1cde5c45205692390b989159f1addd

„Братя, нашата свобода от нас зависи, трябва да жертваме всичко, дори и себе си”. След тези думи Левски хвърли расото пред олтара, за да се обрече на борбата за свобода. Драматичната сцена се разигра на празника за Деня на народните будители в детска градина „Наталия”. Така Дякон Игнатий стана безстрашният Васил Левски, а в главната роля влезе 6-годишният Стефан Христов. Щом хвърли расото, той застана сериозен пред три реликви –  молитвеник и кръстосани върху него старинен пистолет и кама със седефена дръжка. Напереният малчуган от четвърта група така се вживя в ролята си, облечен в четническа униформа, че съзаклятниците му мигом се изпънаха, готови да изпълнят повелите за „чиста и свята република”.

За 11-та поредна година бъдещите първокласници от детската градина в „Източен” отбелязаха 1 ноември Освен класическата драматизация, възрожденски стихове и песни, този пък имаше и мултимедия, която проектира образите на Раковски, Ботев, Левски, Вазов, Смирненски, Дебелянов, Софроний Врачански и Васил Априлов. Щом проекторът показа кораба „Радецки”, подготваците запяха „Тих бял Дунав”. След което мъниците от останалите групи, заели места като публика, подеха „Да се знае, да се помни, че България е жива.

DSCF2048

Накрая  малките таланти изпълниха танц по „Хабава си, моя горо”, на чийто финал воалите оформиха трибагреника.

Старши експертът по образование в район „Източен” Стефка Симеонова изненада децата с портрети на Левски, Ботев, Паисий и Кирил и Методий. Същия подарък от районното кметство ще получат шестте градини от проекта „Растем заедно”.

Отец Ангел от храм „Свети Илия” отслужи водосвет за здраве.

DSCF2054

640_75667572c85ecbb1704d14c1b16f299e