Представят резултати от изследване за грамотността, обсъждат технологиите в обучението 1-4 клас на форума, организиран от РИО

20151211_170028

Ще изяде ли мишката книжката, как да събудим удоволствие от четенето, постигане на базова грамотност на учениците от начален етап, как да играем в училищната библиотека. Това са част от докладите, които ще бъдат представени на Регионалната конференция на началните учители в Хисар. Второто поред издание на форума се организира от Регионалния инспекторат по образование и тази година е под мотото “Педагогически и училищни политики в начален етап за насърчаване на четенето”.

На откриването на 1 април Неда Кристанова от Центъра за контрол и оценка качеството на обучение ще представи резултати от изследване за грамотността на учениците и уменията им за четене. Експертът по начално образование в РИО Васка Атанасова ще говори за рефлексивни умения и практики за четене.

Групирани по тематични направления, учители от училищата в областта ще презентират свои успешни практики за постигане на базова грамотност и за въвеждане на иновации и технологии в обучението.

В рамките на конференцията ще бъде открита изложба с макети и рисунки, изработени от ученици от 2-4 клас на училищата, участници в проекта “Занимателни обучения за енергийна ефективност”. Участниците във форума ще изгледат и филма “Силата на вдъхновението” за асеновградското ОУ “Никола Вапцаров”.